Verwerking en kwaliteitscontrole

  • European Spice Services selecteert zijn leveranciers uit het land van oorsprong op basis van de fabrieks audits en regelmatige controles. We besteden extra aandacht aan de kwaliteitssystemen en operationele procedures.
  • European Spice Services was de eerste importeur van voedingsveilige specerijen, kruiden en gedroogde groenten uit het land van oorsprong in Europa. De lange termijn relatie met onze leveranciers resulteert in een wederzijds vertrouwen en het geeft ons een sterk concurrentievoordeel in de markt.
  • Voedselveiligheidsrisico's worden gecontroleerd en gemeten door gerenommeerde topproducenten in het land van oorsprong, waar het product alle noodzakelijke stappen in het productieproces ondergaat die nodig zijn voor het produceren van een voedselveilig product. Deze productiestappen bestaan uit wassen, drogen, handselectie, reinigen, zeven, stoomsterilisatie, malen en metaaldetectie.
  • Onze leveranciers zijn allemaal HACCP, ISO9001, BRC of AIB gecertificeerd en geauditeerd. De producten worden getest in eigen laboratoria en zijn onderhevig aan speciale testen in internationale geaccrediteerde laboratoria zoals Eurofins, Campden en Sino Analytica.
  • Al onze producten voldoen aan de EU-regel-wetgeving. Verder voldoen al onze geleverde producten aan de productspecificaties en kunnen we voor elk product de gevraagde analysecertificaten leveren.